Coroana-Review

ATENTIE Dacă nu ați citit celelalte cărți seria alegerea vă rog nu citiți acest review.Eu doar v-am anunțat. Vor fi multe spoilere și chiar nu vreau sa ma trezesc cu cititori nervoși. Considerați vă anunțați.

Când Eadlyn devine prima prințesă din Illea care își organizează propria Alegere, ea nu crede că se va îndrăgosti de vreunul dintre cei 35 de tineri. Petrece primele câteva săptămâni ale competiției numărând zile până când va putea scăpa de ei. Dar, pe măsură ce evenimente de la palat se precipită și Eadlyn este obligată să iasă și mai mult în lumina reflectoarelor, își dă seama că poate nu ar fi fericită să rămână singură. Încă nu este sigură că va trăi o poveste romantică de iubire, așa cum s-a întâmplat cu părinții ei în urmă cu 20 de ani. Dar, uneori, dragostea apare acolo unde nu te aștepți… Și în curând Eadlyn trebuie Să facă o alegere mai dificilă și mai importantă decât și-a imaginat vreodată.

După cum bine știți seria Alegerea se focusează pe doua fete. La început (in primele 3 cărți) pe America iar apoi (in ultimile 2) pe fiica ei, Eadlyn. In a patra carte din seria Alegerea(Mostenitoarea) ne este prezentată aceasta fata ca fiind distanta, rece, neplacandu-i sa stea in fata camerelor. Deoarece părinții ei au câteva probleme politice, tatăl ei a decis ca cea mai buna alegere de a face oamenii sa uite de probleme lor este sa facă din nou un concurs numit Alegerea.

Dacă ați uitat ce este Alegerea lăsați-ma sa va reamintesc. Avem o fata(sau in prima carte un băiat) care are nevoie de un partener de viața. Mulți pretendenți se înscriu iar ea extrage câteva nume. Cei care au avut norocul de a fi extrași sunt invitați la palat unde trebuie sa o impresioneze plăcut pe fata și sa fie aleși de către ea sa ii fie soț.

Revenind, Eadlyn nu este incantata de aceasta Alegere și este foarte sigura ca nu se va îndrăgosti de nici unul dintre băieți. Înainte sa te termine cartea patru, fratele ei, Ahren a fugit in Franța cu noua lui soție, Camille. Draga noastră nu era deloc fericita de prietena lui și chiar i-a cerut fratelui sa nu o părăsească. Acest fapt sincer mi s-a părut foarte egoist și in acel moment Eadlyn a căzut in ochii mei. Când fratele ei a plecat, mama lui (America) a fost atât de socata încat a avut un atac de inima.

La începutul cărții cinci au mai rămas câțiva băieți:

 • Hale
 • Gunner
 • Kile
 • Ean
 • Fox

  Henri

  • In începutul capitolului 1 ne este prezentată Eadlyn pregătindu-se sa facă lumii cunoscute noile vesti:

   Fratele ei a plecat

    Mama ei este bolnava

     Tatăl ei a ales sa stea cu ea

      Ea este acum regentă

      • Trebuie sa recunosc am fost foarte socata când am văzut ca ea a fost lăsată sa die regentă. Adică este foarte tânăra și pana acum a dat dovada de egoism și nepăsare. Am realizat cu cât citeam ca autoarea încerca sa ne arate ca tânăra noastră se poate schimba și se poate maturiza.
      • După ce a făcut acest anunț băieții au așteptat-o in afara studioului cu flori. Ceea ce mi-a atras atenția a fost faptul ca traducătorul lui Henry (Erik) i-a adus o păpădie.
      • „Pana și Erik îmi adusese o floare. Am zâmbit un pic superior când am luat-o.

      -Asta este o păpădie, i-am spus.

      El a ridicat din umeri.

      -Știu. Unii văd o buruiana, alții văd o floare. Perspectiva contează.”

      Mi-a plăcut aceasta parte și chiar m-a lăsat plăcut surprinsă.

      Continuând, ca sa nu ma lungesc și sa nu va plictisesc, Eadlyn încearcă sa fie o regentă buna însă mereu oamenii o iau in ras deoareceeste tânăra. Apare de nicăieri un prieten de familie pe nume Marid care ii da doar sfaturi bune și o ajuta, plănuind diferite evenimente,o vorbește de bine și se bagă in viața ei. Văzând cât de săritor este, lumea începe sa spună ca le-ar sta bine împreuna, lucru care o cam calcă pe nervi pe Eadlyn , ea vazându-l doar ca un prieten. Când i-a atras atenția, Marid își arată adevarata fata și ii spune faptei ca el vrea sa pună mâna pe coroana și dacă ea îl refuza lumea se va revolta, jignind-o.

      Panicata, Eadlyn începe sa dea mai repede băieți afara din competiție. Văzând cum își muta fata pionii, Marid își face și el propriile mișcări.

      O mică observației: Sincer din moment e seria este numita Alegerea de ce tipa nu sta mai deloc cu ei. La balul de încoronare ma așteptăm sa sara toți pe ea sa aibă un dans cu noua regina dar nu! A fost foarte sec. Se vorbește despre ea cum se maturizează. Și apreciez asta căci chiar părea enervanta. Însă eu doream puțin mai multă comunicare cu băieții.

      Revenind, se grăbește sa dea afara din competiție băieți și fix in momentul acela, Hale ii vine la usa și ii spune ca este gay și îl iubea in secret pe tăcutul Ean. Apoi din momentul ăla se rasuceste tot. Realizeaza ca il place pe Erik si incepe sa stea pe ascuns cu el mereu spunandu-i ca nu va putea ajunge cu el. Se focuseaza pe munca. Incearca sa vada cu cine sa ramana in final.

      La final a ajuns sa se ramana la Kile si la Henri. Sincer, eu ma asteptam sa il aleaga pe Kile din moment ce au fost si prieteni din copilarie.

      Am fost neplacut surprinsa cand Eadlyn i-a ORDONAT sa plece din tara pentru un an. Nici acum nu inteleg aceasta alegere. Un an? Plecat din tara? Cam exagerat.

      Bineinteles, ca l-a ales pe Henry doar de dragul de il avea pe Erik alaturi. Pentru ultimile capitole chiar am crezut ca o sa dea cu bata in balta si va ramane cu Henry. Din fericire pentru cititori, Henry a vazut toate aceste scantei dintre cei doi si i-a lasat sa se marite.

      Chiar daca eu tineam cu Hale ma bucur ca a ajuns cu cel iubit. Cartea s-a citit repede si am decis sa ii acord 3.5⭐/5⭐

      Pentru toata seria voi acorda 4⭐/5⭐

      Daca sunteti in Reading Slump o recomand. Este o lectura usoara si placuta. Daca ati citit-o va invit sa imi spuneti cum a fost.

      Acest a fost primul meu review. Stiu ca nu este perfect insa de-a lungul timpului ma voi dezvolta.💕

      Reclame

      Lasă un răspuns

      Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

      Logo WordPress.com

      Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

      Fotografie Google

      Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

      Poză Twitter

      Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

      Fotografie Facebook

      Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

      Conectare la %s